Sammenhengen mellom depresjoner og smarttelefoner

Akkurat som smarttelefoner trenger også mennesker lading. Lading i form av påfyll av energi.

Som sagt er det mange måter å være deprimert på, og hos meg gir det seg utslag i manglende hukommelse, problemer med konsentrasjonen og en følelse av å være konstant utmattet.
Jeg har lenge forsøkt å “ta meg sammen”- uten hell.
Jeg har forsøkt å overse symptomene og presset meg til å være med på ting jeg egentlig ikke orker. Dårlig idè det også.

Å utfordre angsten er en av måtene man kommer seg videre på, men samtidig gjelder det å ikke presse seg for mye heller. Da kommer enten angsten eller depresjonen inn og spenner bein på èn.
Denne balansegangen jobber jeg mye med om dagen, å pushe meg når det trengs, og å ta pauser der det trengs. Sier seg kanksje selv at her blir det mye prøving og feiling? ?

Men det jeg har lært, er at etter at en utfordring/ arbeidsdag/ sosiale happenings er gjennomført, MÅ jeg settes til lading. Akkurat som mobilen blir jeg utladet hvis jeg har vært i bruk en stund. Og jo flere programmer (les: følelser) som har vært i bruk, jo lengre tid krever oppladingen.
Egentlig ikke så rart som det først høres ut, eller hva?

Det er mange måter å lade på, men de som jeg har funnet ut at funker best for meg er trening, lese en bok, drikke en kopp te eller gjøre enkle yogaøvelser. Jeg legger bort alle skjermer, slår mobilen på lydløs og sørger for at det er så stille rundt meg som overhodet mulig.
Etter 1- 3 timer (dette er selvsagt veldig varierende, alt etter hvor “utladet” jeg er, noen ganger tar det en hel kveld eller dag å komme seg “i vater” igjen) merker jeg at hjertebanken er kraftig redusert, hodepinen mildere og at uroen i kroppen har blitt byttet ut med en god ro.

I ettermiddag er det igjen tid for yoga, og jeg gleder meg!
Gleder meg til å høre på den behagelige stemmen til instruktøren, jobbe enda mer med pusten og føle at jeg er helt på riktig sted til riktig tid.

2 thoughts on “Sammenhengen mellom depresjoner og smarttelefoner

 1. Jeg har det litt (nei egentlig veldig) på samme måte som deg 🙂 Bare at jeg må laddes fordi jeg er superintrovert. Jeg bare MÅ ha fullstendig alenetid etter sosialt samvær, og som du sier så avhenger mengden som trengs av hvor sosial eller hvor mye “sosial energi” jeg har brukt.

  Så jeg skjønner akkurat dèt behovet ditt veldig godt, jeg ^^

  1. Godt å høre at vi er flere! Visste jo egentlig det da, men det blir noe annet når man får det svart på hvitt ?
   Jeg er nok ganske introvert jeg også, men har i mange år jobbet for å bli mer ekstrovert. Nå tenker jeg bare WHYYYYYYYYY???
   Men, det er vel noe med at man helst vil være som “alle” andre. Godt å være ferdig med det!
   Takk for at du leser ❤️

Legg inn en kommentar