Januar

Bilde lånt fra weheartit.com

Januar har vært en knalltøff måned både fysisk og psykisk. Måneden startet med en intens jobbperiode, og før denne var helt i mål hadde jeg pådratt meg en heftig lungebetennelse.
Kroppen fikk aldri hvile og det endte med mange legebesøk, legevakt, akutten og observasjonspost.
Lungebetennelsen begynte å slippe taket, men istedet fikk jeg er alvorlig allergisk reaksjon på antibiotikakur nr 2. Jeg skal ikke bli for grafisk, men det ble så ille at jeg sto naken foran legen og skrek i smerter og fortvilelse. Så og si hele kroppen var dekket av blodrøde, store utslett som klødde og brant og jeg var så redd som jeg sjelden har vært før.
Denne opplevelsen, av å totalt miste kontrollen over kroppen, satte seg godt i psyken. Å ha så vondt, å føle seg så hjelpeløs, ikke vite hva som skjer… grusomt.

Nå er kroppen på god vei til å heales takket være enda flere sterke medisiner (ironisk nok), men hodet er fortsatt ikke helt på plass.
Å få så store utseendemessige belastninger gjorde noe med meg, og det sitter i. Jeg er uendelig takknemlig for at jeg til vanlig sklir fint inn i mengden av (mer eller mindre) sunne og friske jenter der det største problemet er litt ekstra “polstring”. Det kan også føles tungt til tider, men det vet jeg at jeg kan jobbe med hvis jeg vil. Jeg har et valg, og det er noe helt annet enn å være låst i en kropp som ikke fungerer som den skal hverken fysisk eller psykisk.

I går kom jeg over en fin tanke om å sende en melding til en du er glad i hver dag. Jeg vet jo at det første som ryker når jeg ikke har det bra er det sosiale, jeg trekker meg mer og mer inn i meg selv.
Hvorfor det er sånn har jeg ikke noe svar på, men dette er noe jeg virkelig vil jobbe med dette året. For jeg vet jo innerst inne at det å ha gode og nære venner er noe som hjelper og betyr mye, spesielt i tøffe perioder.
Det å kunne lufte tanker helt fritt og kunne dele monsterne i hodet får de til å sprekke.

Jeg har fått så mange fine svar og gode klemmer tilbake og nå skal jeg ta meg tid til å lese og ta inn alle de fine ordene. La de synke inn og sette pris på de fine menneskene jeg har rundt meg, hvis jeg bare slipper de inn.

Dette ble et langt innlegg, men det er godt å skrive. Godt å få ned tankene og lufte de med verden der ute. Den verdenen som kan være så uendelig god hvis vi bare klarer å se det.

Send en melding til en du ikke har snakket med på en stund du også og så tar vi farvel med denne måneden og ser fremover mot februar og lysere tider 🙂


One thought on “Januar

Legg inn en kommentar