Livsvalg

Livsstil – hva tenker du når du hører dette ordet?
For meg er livsstil et valg i måten jeg lever livet mitt på. Hva jeg velger å ta inn i livet, og hva jeg sier nei takk til.
Jeg tror det er veldig lett å bare la seg “rive med” i måten du lever livet ditt på, og så føle at du ikke har noe valg.
Spesielt etter at jeg sa opp den vanlige jobben min og startet for meg selv har jeg hørt dette mange ganger: “Det er så lett for deg, du har jo x / har jo ikke y”. “Jeg må bare fortsette i jobben jeg misliker, jeg”.

Vet du hva? Du må ingenting. Du må ikke fortsette i en jobb du hater eller være sammen med en mann du ikke lenger elsker. Du MÅ ingenting.
Provoserende?

Det å ta et valg om hvordan du ønsker at livet skal være handler om å ta ansvar. Det handler om å stå opp for deg selv. Det finnes ingen snarveier.
Jeg har også vært sint, frustrert og grått mine tårer fordi jeg valgte å bryte ut av “normalen”. Jeg sa opp en jobb som ikke lenger ga meg noe til fordel for en høyst usikker fremtid. Men jeg var aldri usikker på at det valget var det rette for meg, selv når motgangen kom. For den kom, som den alltid gjør. Da gjelder det å ha blikket fremover og jobbe seg videre, ett skritt av gangen.

Jeg tror veldig mange er så redde for det ukjente at de heller velger å bli i det trygge, selv om det føles feil. “Da vet jeg iallefall hva jeg har”.
Men å bli i noe som du vet er feil, som tar mer enn det gir vil aldri gjøre deg lykkelig. Det vil aldri føles riktig.
Å ta et valg om å gjøre det du innerst inne vet at er det rette for deg er vanskelig, tungt og skremmende. Men det du får ut på andre siden er så vanvittig mye bedre!
Å leve et liv som føles riktig for DEG gir ro, glede og lyst til å stå opp om morgenen.

Hva er dine tanker om valg av livsstil? Lever du det livet du ønsker deg, og hvis ikke, hva kan du gjøre allerede i dag for å komme litt nærmere det livet du drømmer om?

Ønsker deg en skikkelig god torsdag! 🙂

2 thoughts on “Livsvalg

Legg inn en kommentar