Torp- Kastrup

God søndag, alle sammen! Håper dere har det bra?

Jeg lovte jo å fortelle dere i går hva i alle dager det var jeg skulle begi meg ut på, så det er bare å beklage. Men jeg var helt utslitt (lå heldigvis ikke i en krok og spydde), så det ble istedet 2 glass vin og rett i seng. Phu!
Men FY SØREN så gøy jeg hadde det! 😀

Skulle jo liksom få tatt masse bilder til dere… det utgikk, så dette blir det eneste bildet dere får se fra denne morroa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jadda, Paulsen befant seg faktisk bak spakene i en helt ordentlig Boeing 737! Cockpiten er helt reell, men står på bakken og en bygget om til en simulator. Hvor kult er ikke det???

Siden det pr nå er helt uaktuelt for meg å reise noe sted med fly, hadde min kjære bestilt time til oss i denne simulatoren, med håp om at det muligens kunne hjelpe litt på flyskrekken min. Og ja, jeg tror faktisk det hjalp!

Flyskrekk og klaustrofobi er ingen heldig kombinasjon, og dere kan tro jeg svettet og hadde puls i 200 da jeg skulle “krype” på plass i cockpiten! Så sykt liten plass! Der og da var jeg ganske overbevist om at dette var en SKIKKELIG dårlig idè, og lurte igrunnen mest på hvor mange sekunder det tok før jeg kom til å rømme ut derifra.
Bedre ble det ikke da alle oppstart- og sikkerhetsprosedyrer var gjennomført, og “flyet” begynte å røre på seg…
Jeg var 100% sikker på at “flyet” beveget på seg på ordentlig, og kjente panikken bre seg i brystet.

Så var det klart for take off, og både jeg og min kjære fikk oppgaver vi skulle gjennomføre. Instruktøren satt hele tiden bak oss, men det var vi som skulle fly, lette og lande.
Vi kom oss greit opp i lufta, jeg roet meg litt, og syntes til og med det var ganske gøy! Inntil A begynte å svinge noe veeeldig over til den ene siden. Da kom kvalmen og redselen tilbake gitt! 
Foran vinduene på cockpiten er det et stort lerret som viser hvordan flyet beveger seg i lufta, og både utsikt og temperatur- og vindforhold er 100% reelle! Så når A svinger både ser og føler vi at hele flyet svinger! (Husk at passasjerene føler det veldig ubehagelig når du ligger mer enn 30 grader til den ene siden, kjære ;-)).

Resten av flyturen gikk veldig greit, og jeg klarte til og med å kose meg! Hvem skulle trodd DET? 🙂
Tiden i lufta er også reell, så turen vår tok akkurat like lang tid som en vanlig flytur til København tar.
Når vi var kommet opp på 30.000 fot tok det ikke lang tid før vi begynte å forberede nedstigningen og det var igjen mange ulike oppgaver. Superfascinerende!
Desverre ble ikke landingen like heldig, *kremt*. Mye enklere å lette, gitt ?

På tross av nerver både i forkant og underveis, og en helt utslitt kropp etterpå, var dette noe av det råeste jeg har vært med på noen gang!
Jeg lærte masse om hva som skjer underveis på en flygning, hvor mange sikkerhetsanstaltninger det er på et fly, at flyet faktisk kan fly selv og både lette og lande uten hjelp, at turbulens kun er luft som møtes og masse annet.
Utrolig lærerikt, og gøy 🙂
Noe sier meg at dette nok ikke blir siste gang vi gjør dette sammen, perfekt kjæresteaktivitet når man har gått lei kino, bowling og yatzy.
Hvis noen av dere har lyst til å prøve dere bak spakene finner dere Fb- siden til SimuFlying her.

Nå skal jeg sette meg ned med en kopp kaffe og lese en god bok, før det blir grillmiddag hos svigers litt senere i dag, nam!
Ønsker dere en riktig god søndag, legg beina på bordet og kos dere 🙂

One thought on “Torp- Kastrup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *